Ja feia dies que tenia ganes de fer bunyols, començada la quaresma és un bon moment...
Els hem fet entre les 3. La M ha contat les cullerades de cada ingredient, ha trencat els ous i ha pesat les quantitats, la P ha remenat i remenat.
Al final han quedat prou presentables! I n’hem portat un platet als veïns per què els tastessin.
Ingredients
- 4 cullerades d’aigua
- 12 cullerades de llet
- 1 cullerada d’anís
- 2 cullerades de sucre moreno
- 50 gr d’oli d’oliva (a la recepta original era mantega)
- 1 polsim de sal
- 150 gr de farina
- 3 ous
Preparació
- Posem un vol al foc amb l’aigua, l’oli, l’anís, la llet, el sucre i la sal. Ho anem barrejant.
- Quan bulli hi afegim la farina tota de cop i remenem fins que quedi una massa uniforme.
- Ho traiem del foc
- Anem afegint els ous un a un. Fins que la massa no hagi integrat bé un ou no hi afegim el següent.
- Posem oli en una paella, quan estigui calent però sense que es cremi hi anirem tirant cullerades de la massa dels bunyols.
- Un cop fregits i mentre estiguin calents els passem per sucre llustre (nosaltres hi hem posat sucre moreno i canyella).
Acompanyats o sols,
que bons són els bunyols!
que bons són els bunyols!
Si són ben ensucrats
te'ls menges a grapats.
te'ls menges a grapats.
I si no ho són també,
que sempre vénen bé.
que sempre vénen bé.
Sucats en llet fan clar
qualsevol esmorzar.
qualsevol esmorzar.
Miquel Martí i Pol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada