dimarts, 15 de febrer del 2011

Coca Seca (dolça)

Com que ahir ens va sobrar massa de l’empanada vam improvisar i vam fer aquesta coca. Molt senzilla de fer, ràpida, dóna molt joc i està boníssima!
Els ingredients i la preparació de la massa són els mateixos que per fer l’empanada de tonyina però ho adaptem per fer una coca dolça.
D’aquesta manera, un dia que us decidiu a fer l’empanada podeu fer les dues coses o també es pot fer la “Coca seca” sola.
Aquesta coca té l’avantatge que no necessitem ni ous ni llet per fer-la, i els fruits secs es poden substituir per fruita del temps, així que és ideal per nens i nenes amb algun tipus de problemes d’al·lèrgia.

Ingredients

Per la massa: (he posat la meitat que per l'empanada)
-      350 grams de farina
-      1/4 vas d’oli
-      1/2 vas d’aigua
-      Sal

Preparació

-      Barrejar la farina i la sal en un vol.
-      Fer un “volcà” i posar l’oli i l’aigua al mig. Anar-los afegint a poc a poc.
-      Treballar la barreja de manera que quedi una massa ni massa enganxosa (si és el cas afegir-hi més farina) ni massa trencadissa (si és el cas afegir-hi una mica més d’aigua/oli).
-      Estirar la massa amb un corró.
-      Tirar-hi un raig d’oli per sobre, sucre i un raig d’anís.
Ahir nosaltres la vam fer amb ametlles i panses, però podem fer mil combinacions: pinyons, fruita, nous, avellanes, canyella,... segons els gustos de cada família!
-        La posem al forn uns 30 - 40 minuts fins que quedi ben cuita.


Variacions
A més a més de la gran varietat d’ingredients que podem posar per damunt la coca...
-      Un cop estesa la massa la podem tallar amb un motlle i en lloc de coca fer galetes individuals.
-      També podem tallar la massa fent les inicials dels nostres noms
-      ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada